Humor och konkreta verktyg

Vad avgör om de kommer att gilla dig, lita på dig eller köpa av dig? Behöver ni en nystart och vill bli inspirerade?

Föreläsningar

Angelas två mest populära föreläsningar är ”Skulle du vilja ha dig själv som kollega?" och ”Skulle du köpa dig själv?”

Få roligare på jobbet, samarbeta bättre eller förstå våra djupt rotande drivkrafter för att kunna öka motivationen på arbetsplatsen? Eller befinner ni er kanske mitt i förändring? Mycket humor och en del allvar blandas i Angelas föreläsningar med fascinerande vetenskapliga fakta om hur vi själva skapar rätt förutsättningar för en god relation och ökad glädje. För alla som träffar kunder, medarbetare eller vill få ett trevligare klimat på arbetsplatsen, är det här den perfekta föreläsningen. Med Angela kan ni vara säkra – föreläsningen kommer att lyfta Ert event. Det blir många skratt, konkreta verktyg och definitivt en snackis till middagen. Det finns många talare som föreläser om psykologi. Men inte alla har doktorerat i ämnet.

Gör drivkrafterna till dina superkrafter

Varför gör vi egentligen som vi gör? Vad styr ditt och andras beteende?

Svaret är tre drivkrafter. Dessa har mejslats fram av evolutionen under miljoner år och hjälpt Homo sapiens att överleva: strävan efter trygga relationer, status och ny kunskap. Här får du veta hur våra dolda drivkrafter styr våra behov, reaktioner och handlingar. Men också hur fel det kan bli i krocken mellan dessa urkrafter och vår moderna livsmiljö.

För att lyckas samarbeta effektivt med andra är det avgörande att känna till våra tre drivkrafter. För att ta sitt sälj till en ny nivå – likaså. När vi kommunicerar med elever, patienter och med barnen.

Denna föreläsning handlar inte om hur du borde vara, utan om hur du i grunden är. Den hjälper dig att bättre förstå dig själv och andra, och du får en helt ny verktygslåda med konkreta råd för att kunna navigera mer rätt i din vardag. För att ta kontroll och få bättre relationer, mer framgång och ett lyckligare liv.

Gör drivkrafterna till dina superkrafter.

Många skratt, aha-upplevelser och konkreta verktyg. För alla som träffar kunder, medarbetare eller vill få ett trevligare klimat på arbetsplatsen, är det här den perfekta föreläsningen.

Ur innehållet

 • Vilka är drivkrafterna som driver oss?
 • Vilka utmaningar leder dessa till?
 • Så lär du dig vända dem till dig fördel
 • Nå du dina mål lättare med hjälp av drivkrafterna
 • Så får du bättre relationen med hjälp av drivkrafterna
 • Så kommunicerar du och får andra att lyssna (med hjälp av drivkrafterna)

Skulle du köpa dig själv?

Det är frågor som förmodligen gäckat mänskligheten sedan urminnes tider.

Sällan har vi stenkoll på exakt vilka signaler vi sänder. Ändå är det just det som avgör om vi får jobbet, om kunden kommer att köpa och om den första dejten leder till (minst) en till.

I tv-sammanhang pratar man om att det är viktigt att programledare går genom rutan. Det är det för dig också. Du har en kort stund att gå vidare hos potentiella kunder, vänner, medarbetare och partners. När du presenterar, förhandlar eller pitchar. Att bli likead eller vald.

Frågorna är många: Vad är det som gör att vi gillar och känner förtroende för vissa personer? Varför väljer vi ett varumärke och inte ett annat? Hur kan en organisation skapa förtroende och engagemang?

Angela Ahola, doktor i psykologi, vet vad det är som styr våra val och beslut, ger oss inflytande och förutsättningar att påverka andra? En humor- och energifylld inspirationsföreläsning med många aha-upplevelser om några av våra viktigaste framgångsprinciper. En föreläsning baserad på neuropsykologi och socialpsykologi. Det sammanflätat med dagens kommunikationstrender, sociala mediabeteende och köpbeteendeforskning. Det är dags att ta fram en framtidsorganisation – ta första steget!

Mycket humor och en del allvar blandas med fascinerande vetenskapliga fakta om hur vi själva skapar rätt förutsättningar för en god relation. För alla som träffar kunder, medarbetare eller vill få ett trevligare klimat på arbetsplatsen, är det här den perfekta föreläsningen.

 Ur innehållet

 • Hur får du andra att gilla dig på 1 minut?
 • De två viktigaste egenskaperna andra läser av hos dig
 • Bästa digitala intrycket – vad krävs på nätet?
 • Såhär väcker du andras intresse
 • Olika person – olika bemötande
 • Går det att rädda ett dåligt intryck?

Skulle du vilja ha dig själv som kollega?

Svaret är kanske inte så självklart. Ibland är du fullkomligt briljant, charmig, effektiv, luktar gott och får alla att må bra. Och ibland är du raka motsatsen. Varför blir det så här? – och kan du göra något åt saken?

Möt Angela Ahola i en mycket underhållande föreläsning om beteenden på jobbet och privat. En föreläsning som beskriver vilka hysteriska utmaningar det innebär att vara människa och förklarar att det förmodligen inte är ditt fel att det blev som det blev – snarare någon annans.

Mycket humor och lite allvar blandas med fascinerande vetenskapliga fakta om ditt och kollegornas beteende. Frågorna är många: Varför beter vi oss som vi gör? Är det möjligare att få en roligare arbetsplats? Kan du bli en gladare person än den du är? En varning är dock på sin plats. 

Föreläsningen riskerar för vissa åhörare att landa i slutsatsen att man faktiskt själv är inblandad i sitt eget liv; Att man måste ta någon form av ansvar för sitt eget beteende och för de eventuella förändringar man vill uppnå både på jobbet och hemma.

För alla som vill förstå sig själva, kollegorna och kunderna bättre och vill ha roligare på jobbet är det här den perfekta föreläsningen.

Ur innehållet

 • Det är inte ditt fel – du är bara människa
 • Jag ska bara…
 • Olika person – olika bemötande
 • Så blir du den bästa versionen av dig själv

Vad kunder sagt

Vi hade glädjen att med mitt jobb lyssna på Angelas inspirerande föredrag igår på Åland. Angela är en mästarinna på att framföra sitt budskap och får högsta betyg för sin presentation. Rekommenderas!

BIRGITTA EKBLAD, SKATTEMYNDIGHETEN, ÅLAND

Vi har tagit emot resultatet från utvärderingen och Angelas föreläsning fick toppresultat!

LINDA LÖFKVIST, ENHETSCHEF, LIDINGÖ STAD

angelaahola

Hur kan jag hjälpa?

Berätta gärna lite om vad jag kan hjälpa till med?

  Kontaktinfo

  Telefon

  +46 70 417 66 37

  Mejl

  a@angelaahola.com

  Följ mig

  angelaahola

  Boka Angela till Ert event

   Kontaktinfo

   Telefon

   +46 70 417 66 37

   Mejl

   a@angelaahola.com

   Följ mig